کدخبر: 207

رتبه ۱۸ گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در بین ١۰۰ شرکت برتر شیمیایی جهان

آقایی هلدینگ خلیج فارس در بین بزرگان شیمیایی دنیا

با اعلام ICIS رتبه بندی 100 شرکت برتر شیمیایی جهان در سال 2024 منتشر شد که در این جدول، گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۱۷ میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار فروش و ۳.۷ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۲۲ رده هجدهم را به خود اختصاص داده و در بین بزرگان، آقایی می کند. این در حالیست که در سال 2019 هلدینگ خلیج فارس در رتبه چهلم این لیست قرار داشت و رتبه امسال نشان از برنامه ریزی درست، مدیریت کلان و تخصصی، استفاده از تکنولوژی و دانش روز دنیا و بهره مندی از نیروهای متخصص در این مجموعه عظیم دارد.

آقایی هلدینگ خلیج فارس در بین بزرگان شیمیایی دنیا

به گزارش پترو رویداد طی روزهای اخیر ICISدر 16 سپتامبر 100 شرکت برتر شیمیایی جهان را اعلام کرد.

این اعلام رتبه بندی ها در حالی انجام شد که هر ساله از سوی شرکت ICIS یکصد شرکت برتر در دو حوزه توزیع کنندگان مواد شیمیایی و تولید کنندگان مواد شیمیایی در جهان در دو گروه مستقل رتبه بندی و معرفی می شوند.

معیار رتبه بندی در هر دو لیست میزان فروش سالانه می باشد و در رتبه بندی شرکت های تولید کننده سایر اطلاعات ازجمله میزان فروش سالانه، سود عملیاتی، درآمد خالص، دارایی کل، بودجه R&D، سرمایه و تعداد کارکنان، نیز در گزارش ارایه شده و هر یک به تفکیک با میزان کاهش / افزایش نسبت به سال گذشته اعلام می شود.

 

رتبه بندی جهانی بر اساس عملکرد میزان فروش در سال 2023 تولیدکنندگان برتر جهانی شرکت های شیمیایی و پتروشیمیایی است.

شرکت آلمانی BASF دوباره به عنوان بزرگترین شرکت شیمیایی جهان با فروش 76.1 میلیارد دلار در سال 2023 معرفی شد. شرکت چینی Sinopec با 71.3 میلیارد دلار‌ در رتبه دوم، شرکتهای آمریکایی Dow، LyondellBasell  و ExxonMobil به ترتیب با 44.6 میلیارد دلار، ‌41.1 میلیارد دلار و 40.7 میلیارد دلار در رتبه های سوم، چهارم و پنجم قرار دارند. شرکت SABIC هم در رتبه 7 قرار گرفته است.

 

رتبه بندی 100 شرکت برتر جهانی تولید کننده شیمیایی بر اساس عملکرد فروش، سود عملیاتی،‌ درآمد خالص،‌ دارایی های کل،‌ هزینه های سرمایه ای و بودجه تحقیق و توسعه انجام شده است.

 

 گروه صنایع پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس PGPIC در رتبه بندی سال ۲۰۲۴در جایگاه هجدهم قرار گفت

 خلیج فارس111

گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ۱۷ میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار فروش، ۳.۷ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ رشد داشته است.

سود عملیاتی آن ۳ میلیارد و ۴۰ میلیارد دلار، به میزان ۳.۶ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲رشد داشته است. همچنین درآمد خالص 3 میلیارد و 53 میلیون دلار شده که 12 درصد در مقایسه با سال 2022 کاهش داشته است. دارایی های کل شرکت بالغ بر 33 میلیارد و 578 میلیون دلار شده که 4.5 درصد افزایش داشته است. کپکس (هزینه های سرمایه ای)‌شرکت 1 میلیارد و 446 میلیون دلار بوده که 13.2 درصد کاهش دارد. هزینه های تحقیق و توسعه هم 130 میلیون دلار بالغ شده که 5.7 درصد رشد داشته است.

 

شایان ذکر است که اغلب شرکت های شیمیایی و پتروشیمایی جهان در سال 2023 با کاهش قابل توجه فروش به خاطر تقاضای ضعیف جهانی مواجه بودند که بواسطه یک دوره مدید ذخیره سازی مشتریان تشدید شده بود.

 

اهمیت هلدینگ خلیج فارس در جایی مشخص می شود که بدانیم در رتبه بندی شرکت های تولید کننده مواد شیمیایی عمدتا شرکت های اعلام شده در لیست صاحب تکولوژی می باشند.

ضمن اینکه در رتبه بندی سال 2019شرکت BASF آلمان با میزان فروش 66594 میلیون دلار در رتبه اول و شرکت Ashland  با فروش 2493 میلیون دلار در رتبه صدم قرار گرفته بود. در آن زمان از ایران هم شرکت هلدینگ خلیج فارس با فروش 8355 میلیون دلار در رتبه چهلم لیست قرار داشت و حالا به رتبه هجدهم رسیده که نشان از برنامه ریزی مدیریت کلان و تخصصی و استفاده از تکنولوژی و دانش روز دنیا در این هلدینگ دارد.

جدول هلدینگ

ارسال نظر