مدیرعامل مس شهید باهنر در بازدید رئیس سازمان بازرسی کل کشور از این شرکت مطرح شد:
صنایع بالادستی با بقیه حلقههای زنجیره تولید، پیوستگی ندارند
ذبیحالله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جریان بازدید از شرکت مس شهید باهنر معاونت تولیدی این سازمان را مامور پیگیری حل مشکلات مس شهید باهنر نمود.
به گزارش پترو رویداد، روابط عمومی صنایع مس شهید باهنر خبر داده که در جریان بازدید رئیس سازمان بازرسی کل کشور از شرکت مس شهید باهنر، احسان نمازیزاده مدیرعامل این شرکت ، ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت ها در این مجموعه گفت: متاسفانه رویکرد غیرملی در بعضی از شرکتهای ملی باعث شده است، زنجیره تولید تکمیل نشده و از منافع فراوان آن بی بهره بمانیم.
وی خاطرنشان کرد: باوجود اینکه بیشترین حجم معادن مس در استان کرمان قرار دارد، اما به علت عدم پیوستگی میان صنایع بالادستی با بقیه حلقههای زنجیره تولید متاسفانه بهره کمی از این نعمت خدادادی میبریم.
نمازیزاده، علت این امر را شکل نگرفتن زنجیره ارزش در صنایع مس بهعلت مشکلات سهامداری عنوان کرد و افزود: در حالی که تولید یک میلیون تن کاتد مس در کشور هدفگذاری شده اما متاسفانه صنایع پاییندستی که میتوانند ارزش افزوده جدی برای اقتصاد کشور ایجاد کنند؛ آنچنان که شایسته است مورد توجه قرار نگرفته است.
مدیرعامل شرکت مس شهید باهنر ضمن اشاره به مشکل تامین مواد اولیه گفت: یکی از بزرگترین چالش ها مس شهید باهنر ترکیب سهامداری آن است که موجب انقطاع این شرکت با صنایع بالادست مس شده است.
وی افزود: با سهامداری شرکت ملی مس در مس باهنر این انقطاع بر طرف خواهد شد و این موضوع اکنون به یک مطالبه عمومی از سوی مسئولین و مردم کرمان تبدیل شده است، میتواند تاثیر بسیار زیادی در ایجاد ارزش افزوده، اشتغال مولد و درنهایت رونق اقتصادی منطقه ای داشته باشد.
نمازی زاده گفت: در همین زمینه جلسات متعددی برگزار و استاندار محترم مکاتباتی را با مسئولین امر داشته و معاون اقتصادی استاندار هم که در جلسه حضور دارند، بطور موکد و مستمر پیگیر این موضوع هستند تا بتوان ظرفیت مجموعههایی مانند مس شهید باهنر را افزایش یابد. ضمن اینکه مدیر عامل محترم شرکت ملی مس اقای دکتر مدرس خیابانی هم شخصا نگاه بسیار مثبتی به این موضوع دارند.
این مسئول بر تربیت و پرورش نیروهای ماهر و متخصص و جانشین پروری برای عبور از موانع تولید تاکید کرد و افزود: در این خصوص نیز برنامه هایی در دستور کار شرکت قرار دارد.
نمازی زاده گفت: بهعلت تحریمهای ظالمانه دشمنان، برای تأمین قطعات دستگاههای تولیدی با مشکلات عدیدهای مواجه بودیم لذا تصمیم گرفتیم با بهرهگیری از توان فنی نیروهای شرکت، تولید قطعات مورد نیاز را در دستور کار قرار داده و بحمدلله با تکیه بر فنآوری های دانشبنیان توانستیم گام بلندی در این زمینه برداریم.
وی بیان داشت: این ظرفیت در شرکت مس شهید باهنر وجود دارد که قطعات تولیدی ما تکثیر صنعتی شود و نیازهای صنایع دیگر کشور را نیز تأمین کند.
* ایجاد اشتغال پایدار با تقویت صنایع پایین دستی مس
در ادامه این بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به برنامه تولید یک میلیون تن کاتد توسط شرکت ملی صنایع مس ایران، آن را شعاری بیش نخواند و گفت: تولید کاتد بهتنهایی نمیتواند تاثیرچندانی در رونق اقتصاد داشته باشد و بایستی صنایع پایین دست مثل مس شهید باهنر تقویت شوند.
امیر حسن زاده افزود: باید برای ورود حداقل ۵۰۰ هزار تن از این میزان، در چرخه صنایع پایین دستی برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه مجموعههایی همچون صنایع مس شهید باهنر میتوانند تکمیل کننده زنجیره ارزش در این چرخه باشند و با استفاده از کاتد مس، ضمن افزایش ظرفیت تولید در صنایع پایین دستی، در ایجاد اشتغال پایدار نیز نقش موثرتری ایفا کنند، خاطرنشان کرد: هدف سیاستگزاران اقتصادی استان در موضوع مس، تکمیل زنجیره ارزش از مس سرچشمه تا مس شهید باهنر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به مشکلات این شرکت در بحث سهامداری بر ورود ملی مس به سهامداری این شرکت تاکید کرد.
گفتتی است قطعات تولیدی اخیر در مس باهنر ضمن برطرف کردن نیاز داخلی این شرکت، در صنایع مختلف همچون سیمان، حمل و نقل ریلی، خودروهای برقی و دیگر صنایع کشور، مصارف عمده دارد.