پتروشیمیهای صنعت الفین و پلیمر روی خط تولید و درآمد
در آذرماه ۱۴۰۳ پتروشیمیهای صنعت الفین و پلیمر روند قابل توجهی در تولید و درآمد داشتند؛ به طوری که تمامی پتروشیمیهای این گروه در آذر امسال رشد درآمد را تجربه کردند. البته تنها چهار پتروشیمی در این ماه کاهش تولید داشتند که می تواند خبر خوبی برای صنعت پلیمر به حساب میآید.
به گزارش پترو رویداد، صنعت الفین و پلیمر ایران در آذرماه ۱۴۰۳ شاهد اتفاقات متنوع و قابلتوجهی بود که تصویری روشن از پویایی و رقابت شدید در این حوزه ارائه میدهد. از آنجا که تعدادی از پتروشیمیهای این گروه در آبان و آذر سال گذشته، به دلیل اورهال محدودیت تولید داشتند، مقایسه حجم تولید آنها با آذر سال گذشته، جهش بزرگی را نشان میدهد.
از طرفی درآمد پتروشیمیهای این صنعت به واسطه افزایش قیمت دلار و نرخهای جهانی روند رو به رشدی داشته است. روندی که جایگاه صنعت پلیمر را در اقتصاد کشور پررنگتر کرده است.
در عین حال، کاهش تولید در برخی از پتروشیمیهای پلیمری زنگ هشداری برای بررسی دقیقتر چالشهای موجود است. این گزارش تلاش دارد با ارائه اطلاعات دقیق، عملکرد شرکتهای این حوزه را در آذرماه ۱۴۰۳ بررسی کند و تصویر روشنی از برندگان و بازندگان این رقابت ارائه دهد.
وضعیت صنعت پلیمر
گزارش ماهانه پتروشیمیهای تولیدکننده پلیمر و الفین در آذرماه ۱۴۰۳ منتشر شد و مشخص کرد مجموع درآمد شرکتهای این صنعت در آذر ۱۴۰۳ به ۳۴ هزار و ۵۲ میلیارد تومان رسیده است.
لازم به ذکر است این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی آبان ۵.۸ درصد کاهش داشته است. اما نکته مهم اینکه مقایسه درآمد صنعت در آذر ۱۴۰۳ با مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۷۱ درصدی را مخابره میکند. با وجود اینکه برخی از پتروشیمیهای این صنعت در آبان و آذر سال ۱۴۰۲ اورهال داشتند، اما ثبت این رقم جالب توجه است.
همچنین ۱۱ پتروشیمی فعال در زمینه «الفین و پلیمر» در آذرماه امسال موفق به تولید یک میلیون و ۵۱۶ هزار تن از محصولات خود شدهاند که در مقایسه با آذرماه سال گذشته ۲۳.۳ درصد افزایش داشته است. همچنین این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی آبانماه ۱۴۰۳ رشد حدود ۶ درصدی را تجربه کرده است.
بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به سال قبل
پیش از هر نکتهای باید گفت درآمد تمامی پتروشیمیهای گروه «پلیمر و الفین» در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. در این میان برخی از پتروشیمیها مانند پارس، جم، جم پیلن و تندگویان در آبان و آذر ۱۴۰۲ اورهال داشتند و این موضوع، میزان تغییر تولید و درآمد آنها را با جهش چشمگیری همراه کرد.
بررسی و مقایسه گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمیهای پلیمر و الفینی در آذر ۱۴۰۳ نشان میدهد، پتروشیمی جم در این ماه پیشتاز الفینسازها بوده و موفق شد درآمد خود را بیشتر از رقبا افزایش دهد و در صدر لیست قرار بگیرد.
به این شرح که پتروشیمی جم با جهش بیش از ۲۰۷ درصدی که در درآمد ماهانه خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ به عمل آورد، توانست عنوان «بیشترین افزایش درآمد ماهانه» را از آن خود کند.
همچنین پتروشیمی جم پیلن، دیگر شرکت فعال در گروه «پلیمر و الفین» بوده که موفق به رشد چشمگیر رقم درآمد خود در آذرماه شده است. به نحوی که درآمد این شرکت در آذر امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۵۸ درصد افزایش داشته است.
پتروشیمی پارس نیز دیگر پتروشیمی گروه «پلیمر و الفین» در آذرماه امسال موفق شد جهش حدود ۱۰۴ درصدی را در درآمد ماهانه خود رقم بزند و عنوان سومین پتروشیمی برتر را در زمینه رشد درآمدزایی آذرماه این گروه را کسب کند.
امیرکبیر، آریا ساسول و تندگویان نیز به ترتیب رتبههای چهار تا ۶ این گروه را در رشد درآمدزایی کسب کردهاند.
بیشترین افزایش مقدار تولید پلیمریها
در سمت تولیدات گروه «پلیمر و الفین» نیز ارقام جالب توجهی به چشم میخورد؛ با این تفاوت که چهار پتروشیمی این گروه در آذرماه امسال با کاهش حجم تولید روبهرو شدهاند.
در این میان پتروشیمی پارس رقم تولید خود را به ۳۶۹ هزار و ۹۲۹ تن در این ماه رسانده است. مقایسه این رقم با حجم تولید شرکت در آذرماه سال گذشته، رشد ۱۲۱ درصدی مقدار تولید این پتروشیمی را مخابره میکند. این جهش به واسطه تولید محدود شرکت در آذر سال گذشته به دلیل تعمیرات اساسی واحدهای EBSM اتیل بنزن، استایرن منومر پارس بوده است.
همچنین پتروشیمی جم پیلن عنوان دومین شرکت برتر در زمینه افزایش حجم تولید گروه «پلیمر و الفین» را به خود اختصاص داد. به نحوی که این شرکت موفق شد حجم تولید آذرماه خود را با رشد ۸۶ درصدی به ۱۸.۷ هزار تن برساند. گفتنیست جم پیلن در آبان سال ۱۴۰۲ اورهال داشت و تولید محدود شرکت به آذر ۱۴۰۲ نیز کشید. از این رو مقایسه تولید جم پیلن در آذر امسال با آذر سال گذشته رشد قابل توجهی را نشان میدهد.
جم نیز دیگر پتروشیمی موفق گروه «پلیمر و الفین» در تولید آذرماه بود؛ چرا که این پتروشیمی موفق شد مقدار تولید خود را در این ماه بیشتر از آبان امسال و آذر سال گذشته گزارش کند.
همچنین تندگویان، امیرکبیر، تخت جمشید و آریا ساسول دیگر پتروشیمیهایی بودند که مقدار تولید آذرماه خود را بالا بردند.
در طرف دیگر ماجرا اما چهار پتروشیمی شازند، غدیر، مارون و قائدبصیر در این ماه کاهش تولید داشتند. در این میان وضعیت تولید پتروشیمی شازند با افت ۱۹.۵ درصدی از سایر پتروشیمیها وخیمتر بوده است.